Adakah anda termasuk dalam 3 kategori ini?

1

Nak Website,
Tak Nak Uruskan

Mereka adalah...
Individu yang belum ada laman web sendiri tetapi ada impian untuk memilikinya. Bila difikirkan kekangan masa untuk menguruskan, impian itu tinggal angan-angan.

Mereka juga...
✔ Nak fokus kepada tulis konten sahaja.
✔ Nak orang lain tolong uruskan website.
❌ Tak nak pening kepala hadapi masalah teknikal.
❌ Tak nak buang masa belajar benda baru.

Responsive image

Hasilnya...
Mereka hanya perlu fokus kepada mencipta isi kandungan sahaja, jadi setiap hari banyak tulisan baharu yang mampu diterbitkan di laman web sendiri.

2

Dah Ada Website,
Tak Nak Uruskan

Mereka adalah...
Individu yang sudah ada website sendiri tetapi tiada masa untuk kemaskini dan uruskannya. Apabila lama tidak kemaskini, website tu nampak seolah-olah hidup segan mati tak mahu.

Mereka juga...
✔ Nak orang lain tolong uruskan website.
✔ Nak guna masa yang ada untuk jana idea hasilkan konten menarik.
❌ Tak nak pening kepala hadapi masalah teknikal.
❌ Tak nak uruskan website sendiri.

Responsive image

Hasilnya...
Laman web (blog) mereka akan nampak hidup dan segar. Paling kurang, setiap minggu akan ada konten baharu. Pelawat semakin suka dan bertambah. Reputasi juga semakin meningkat.

3

Nak Website,
Nak Uruskan

Mereka adalah...
Individu yang masil belum ada website sendiri tetapi tidak tahu macam mana untuk mulakan. Untuk kemaskini mereka boleh uruskan sendiri. Cumanya mereka pening untuk pilih platform mana terbaik.

Mereka juga...
✔ Perlukan bantuan untuk bina tapak laman web.
✔ Boleh uruskan sendiri laman web.
❌ Tak nak buang masa belajar benda baru.
❌ Tak nak pening kepala hadapi masalah teknikal.

Responsive image

Hasilnya...
Terbinanya laman web sendiri setelah sekian lama menyimpan impian. Tiada lagi kerisauan tentang masalah teknikal kerana ada pasukan pengurusan website yang sudi membantu.

Apakah Faedah dan Kelebihan menggunakan Servis ini?

Jimat Masa

Peruntukan masa untuk kemaskini website boleh digunakan untuk cipta konten baharu.

WhatsApp Konten

Tiba-tiba masa menunggu dalam kereta anda dapat idea untuk konten baharu. Terus taip di WhatsApp dan hantar ke pihak pengurusan website untuk diterbitkan.

Reminder Kemaskini

Bayangkan, selepas 2 minggu, anda dapat mesej yang laman web sudah lama tidak dkemaskini. Peringatan ini akan memaksa anda fikirkan konten baharu supaya website terus segar.

Jimat Kos

Kos untuk Servis Pengurusan Website ini jauh lebih murah berbanding anda gajikan seorang admin untuk uruskan laman web.

Bank Karya

Tulisan yang diterbitkan di laman web boleh bertindak sebagai arkib dan bank karya untuk dirujuki oleh anda dan netizen dengan mudah berbanding media sosial.

Jana Duit

Apabila laman web anda semakin tersohor dan pengunjung semakin ramai, maka akan muncul peluang untuk jana pendapatan melalui produk sendiri atau buka ruang iklan di website.

Apakah Servis yang ditawarkan?

Servis 1: Pemasangan!

  • Langganan Domain dan Hosting
  • Pemasangan Platform Sistem Pengurusan Web
  • Pemilihan rekaan (Theme) Laman Web
  • Susun atur isi kandungan

Pemilik Laman web boleh memilih dan mancadangkan rekaan yang dikehendaki.

Responsive image

Kos bermula daripada RM450 sahaja!

Servis 2: Pengurusan Konten!

  • Menerbitkan isi kandungan terkini yang dihantar oleh pemilik laman web melalui Whatsapp/Emel kepada pihak pengurusan.
  • Khidmat nasihat, kemaskini dan selenggara sistem laman web secara berkala.
  • Database Backup yang dilakukan seminggu hingga sebulan sekali.
  • Mesej peringatan jika laman web sudah lama tidak dikemaskini.
  • Makluman pautan artikel baharu kepada pemilik laman web untuk dikongsikan di media sosial.

Seemua urusan kendalian website akan dilakukan oleh pihak pengurusan. Tugas anda hanyalah perlu fokus kepada menyediakan isi kandungan yang menarik.

Kos bermula daripada RM5 sahaja untuk setiap kemaskini.

Apakah Pakej yang terlibat?

1

Untuk mereka yang berada dalam kategori 1 di atas:

Servis yang terlibat adalah...
Servis 1 dan Servis 2.

2

Untuk mereka yang berada dalam kategori 2 di atas:

Servis yang terlibat adalah...
Servis 2 sahaja.

3

Untuk mereka yang berada dalam kategori 3 di atas:

Servis yang terlibat adalah...
Servis 1 sahaja.

Antara Contoh/Sampel Laman Web

Responsive image
Responsive image
Responsive image

Bayangkan apakah hasil yang akan diperolehi jika kerjasama ini berlaku?

Laman Web anda akan kaya dengan isi kandungan yang terkini dan menarik.

Enjin carian Google pun suka.

Trafik ke Web anda akan terus meningkat.

Reputasi anda sebagai pakar dalam bidang diceburi juga naik.